About

Branding a Better World Elif Algu

Zes jaar geleden begon ik als ondernemer met de visie dat we naast een business doelstelling, ook een social purpose moesten hebben. Want juist bedrijven kunnen het verschil gaan maken, was (en is) mijn mening. Een voorwaarde is wel dat deze social purpose geen eenmalige actie is, met een PR-waarde als doelstelling. Nee, het moet echt de filosofie van het bedrijf zijn, in het DNA zitten en structureel worden toegepast.

Tegenwoordig zie je steeds meer bedrijven zoeken naar een social purpose en wordt het klimaatprobleem serieus genomen. Er zijn bedrijven die duurzaamheid opnemen in hun merkwaarden en als focuspunt zien. Duurzaam ondernemen is gelukkig geen uitzondering meer. Iedereen is er wel op een bepaalde manier mee bezig. We zijn dus op de goede weg!

Maar is duurzaam ondernemen ook een onderwerp om over te communiceren? Moet je alles etaleren wat je aan het doen bent op het gebied van duurzaamheid? De vakprofessionals weten dat als iets onderdeel is van je identiteit, je dit ook naar buiten uit moet dragen. Iedere communicatie professional zal beamen dat imago en identiteit overeen moeten komen. Niet alleen hierover communiceren kan je merk versterken, het helpt ook om het proces van verduurzamen te verbeteren en te ontwikkelen. Alleen HOE communiceer je dat je duurzaam of maatschappelijk bezig bent?

Deze blog gaat over met elkaar in gesprek gaan over communicatie en duurzaamheid. Elkaar inspireren en enthousiasmeren. Wat zijn de do’s en don’ts, wat zijn inspirerende voorbeelden of wat zijn juist de minder succesvolle cases? Wat zijn de meningen van de sustainability managers en uit het vak of van de duurzame ondernemer? Onmisbare kennis… Want laten we eerlijk zijn: Duurzaam ondernemen is de toekomst en uiteindelijk zullen bedrijven die duurzaam zijn ook succesvoller zijn.

Branding a better world, one campaign at a time

Elif Algu

Initiator Inspiring a Better World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>